Υλικά
  • 100 γρ. ρόκα
  • 2 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κάσιους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 50 γρ. παρμεζάνα σε πολύ λεπτές φέτες (προαιρετικά)
  • αλάτι,  πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σαββατιανό μετρίου σώματος, ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα εσπεριδοειδών και ανθικές νύξεις. Η πρόταση του WSPC: Savvatiano Anastasia Fragou Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και πετιμέζι ανακατεύουμε τη ρόκα, το αχλάδι και τα κάσιους σε σαλατιέρα.
  2. Χτυπάμε σε μπολ ή σε βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing, προσθέτουμε την παρμεζάνα αν χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε.

Μπορούμε να προσθέσουμε και λεπτές φέτες προσούτο, για πιο πλούσιο αποτέλεσμα.