Υλικά
  • 4 φιλέτα σολομού, 150-180 γρ. το καθένα
  • 60 ml μούστο
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 200 γρ. φασολάκια, στον ατμό ή βραστά
  • φρέσκα μυρωδικά για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Sauvignon Blanc με αρωματική πολυπλοκότητα, ένταση, πλούσια δομή και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Greywacke Wild Sauvignon Blanc

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το σολομό τεριγιάκι με μούστο ανακατεύουμε σε μικρό μπολ τον μούστο, τη σόγια, το ξύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό ή βαρύ τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Γυρίζουμε και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά, περιχύνοντας με ένα κουτάλι τα φιλέτα με τη σάλτσα, ώστε να γλασαριστούν. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  4. Σερβίρουμε τα φιλέτα συνοδεύοντας με ρύζι και φασολάκια στον ατμό ή βραστά. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.
  • Καλό είναι να μην παραψήσουμε τον σολομό. Πρέπει να μείνει λίγο ροζ στο κέντρο.
  • Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να μαρινάρουμε τον σολομό για 10-15 λεπτά πριν το σοτάρισμα.