Υλικά
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
  • 60 ml μούστο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μους σοκολάτας με μούστο πρώτα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, τοποθετούμε πάνω ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα. Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπά το νερό.
  2. Αφήνουμε τη σοκολάτα στην άκρη για να κρυώσει ελαφρά.
  3. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με τον μούστο και τη ζάχαρη, αν χρησιμοποιήσουμε, απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές – να στέκεται αλλά να παραμένει αφράτη.
  5. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας με μαρίζ, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μη χάσουμε τον αέρα.
  6. Μοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει.
  • Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα μιράντα ή πτι-μπερ, αν θέλουμε.
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού θα κάνει τη μους ακόμα πιο φρέσκια και αρωματική.