Υλικά
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
  • 60 ml μούστο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μους σοκολάτας με μούστο λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί: Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε πάνω ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, προσέχοντας να μην ακουμπά στο νερό, βάζουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  2. Αφήνουμε τη σοκολάτα στην άκρη, να κρυώσει ελαφρά.
  3. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε απαλά τη σοκολάτα με τον μούστο και τη ζάχαρη αν χρησιμοποιήσουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Με μίξερ χειρός και σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές - να στέκεται αλλά να παραμένει αφράτη.
  5. Ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας με μαρίζ και κάνοντας κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μη χάσουμε τον αέρα.
  6. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους με επιπλέον σαντιγί, τριμμένη κουβερτούρα και τριμμένα μπισκότα τύπου μιράντα ή πτι-μπερ, αν θέλουμε.
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού θα κάνει τη μους ακόμα πιο αρωματική.