Το κουνουπίδι είναι από τα πιο πολύτιμα χειμωνιάτικα λαχανικά κι όμως για χρόνια έμενε αδικημένο. Σήμερα επιστρέφει δυναμικά στη μαγειρική, όχι μόνο γιατί είναι στην καλύτερη εποχή του, αλλά και γιατί αποτελεί μια πραγματική διατροφική «δύναμη».
Πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό, ευνοεί την καλή πέψη και συμβάλλει στη γενικότερη ευεξία - όλα αυτά με ελάχιστες θερμίδες.
Είναι επίσης απίστευτα ευέλικτο: ψήνεται, βράζεται, γίνεται πουρές, μεταμορφώνεται σε ρύζι, μπαίνει σε σούπες, σε σαλάτες, ακόμη και σε πιάτα που θυμίζουν comfort food χωρίς ενοχές. Με τη γλυκιά του γεύση, ταιριάζει σε απείρως περισσότερες συνταγές απ’ όσες φαντάζεται κανείς.
Τώρα που βρίσκεται στο απόλυτο peak της φρεσκάδας και της νοστιμιάς του, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να το εντάξεις με μεγαλύτερη συχνότητα στο τραπέζι σου. Δοκίμασε νέους τρόπους, ανακάλυψε γεύσεις και απόλαυσε όσα έχει να προσφέρει αυτό το ταπεινό αλλά εντυπωσιακό λαχανικό.
Βελουτέ σούπα με ψητό κουνουπίδι
Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
Mac & cheese με κουνουπίδι
Φιογκάκια με πράσινη σάλτσα και ψητό κουνουπίδι
Steaks από κουνουπίδι στο φούρνο
Κουνουπίδι φούρνου με αρωματική σάλτσα
Κουνουπίδι γιαχνί με πλιγούρι
Μην πετάς τα κοτσάνια από τα λαχανικά, φτιάξε μία σούπα βελουτέ
Χειμωνιάτικη σαλάτα με κουνουπίδι, φασόλια και dressing πιπεριάς
Ελαφρύς πουρές κουνουπιδιού με πράσο και αμύγδαλα
Vegan μπριζόλα κουνουπιδιού με πολέντα και σάλτσα μυρωδικών