Υλικά
  • 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια, σε μέγεθος μπουκιάς, όσο δυνατόν πιο ίδια μεταξύ τους
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 αυγά

Λευκό Ημιαφρώδες Ντεμπίνα με αρώματα εσπεριδοειδών, βοτανικές νύξεις  και αρώματα ζύμης, ισορροπημένη οξύτητα και δροσιστικό χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Debina Κτήμα Γκλίναβος

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με πιρούνι.
  3. Σε δεύτερο μπολ ενώνουμε τη φρυγανιά με το τυρί και τα μπαχαρικά.
  4. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
  5. Αλατίζουμε το κουνουπίδι και περνάμε κάθε μπουκίτσα πρώτα από το αυγό και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς.
  6. Τοποθετούμε τις μπουκίτσες στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η κρούστα και να γίνει τραγανή.