Υλικά
- 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια, σε μέγεθος μπουκιάς, όσο δυνατόν πιο ίδια μεταξύ τους
- 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 αυγά
Λευκό Ημιαφρώδες Ντεμπίνα με αρώματα εσπεριδοειδών, βοτανικές νύξεις και αρώματα ζύμης, ισορροπημένη οξύτητα και δροσιστικό χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Debina Κτήμα Γκλίναβος
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με πιρούνι.
- Σε δεύτερο μπολ ενώνουμε τη φρυγανιά με το τυρί και τα μπαχαρικά.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
- Αλατίζουμε το κουνουπίδι και περνάμε κάθε μπουκίτσα πρώτα από το αυγό και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς.
- Τοποθετούμε τις μπουκίτσες στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η κρούστα και να γίνει τραγανή.
Ελένη Ψυχούλη