Υλικά
  • 300 γρ. φιογκάκια (farfalle)
  • 1 κουνουπίδι μικρό, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την πράσινη σάλτσα

  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού
  • ½ φλ. μαϊντανό
  • ½ φλ. σπανάκι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. νερό (προαιρετικά)

Sauvignon Blanc με υψηλής έντασης αρωματικό χαρακτήρα, πράσινης πιπεριάς, lime, λεμονιού και passion fruit, με μέτριο σώμα και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Astrolabe Sauvignon Blanc

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα φιογκάκια με πράσινη σάλτσα και καβουρδισμένο κουνουπίδι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  3. Στο μεταξύ, βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασίματος.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά για την πράσινη σάλτσα σε μπλέντερ ή πολυκόφτη και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει η σάλτσα ομοιογενής, προσθέτοντας λίγο νερό ή έξτρα ελαιόλαδο για πιο απαλή υφή.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την πράσινη σάλτσα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασίματος - η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι ζουμερή, αλλά όχι υδαρής.
  6. Προσθέτουμε από πάνω το ψημένο κουνουπίδι και σερβίρουμε αμέσως.
  • Η πράσινη σάλτσα μπορεί να φτιαχτεί από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
  • Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φέτα ή παρμεζάνα στο σερβίρισμα.