Υλικά
- 350 γρ. πατάτες
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα ροζέ blend Ασύρτικου και Μανδηλαριάς, με αρώματα από κόκκινα φρούτα και φλούδας πορτοκαλιού, τραγανή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Atlantis Rose - Κτήμα Αργυρού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ομελέτα με πατάτες στο air fryer καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μπαστούνια όμοιου μεγέθους. Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Ρυθμίζουμε το air fryer στους 200°C και τοποθετούμε στο συρτάρι ένα ταψάκι μιας χρήσεως.
- Αδειάζουμε μέσα τις πατάτες και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, κάνοντας στο ενδιάμεσο ένα γρήγορο ανακάτεμα.
- Όταν ψηθούν οι πατάτες σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά.
- Ανοίγουμε το air fryer και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες. Κλείνουμε το συρτάρι και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Αφαιρούμε το ταψάκι από το air fryer και σερβίρουμε την ομελέτα αμέσως, προσθέτοντας από πάνω εάν θέλουμε έξτρα υλικά, όπως τριμμένο τυρί, φέτα, κλπ.