Υλικά
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο, έτοιμο πλυμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Sauvignon Blanc με αρώματα τροπικών φρούτων, εσπεριδοειδών και λευκών άνθεων, με ένταση και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Epops Sauvignon Blanc - Κτήμα Χατζηγεωργίου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την ομελέτα με σπανάκι και μυρωδικά βάζουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
  3. Σε μέτριο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι για ελάχιστο χρόνο, ίσα-ίσα να ανακατευτούν καλά.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο μαζί με τα αυγά και ρίχνουμε ανάλογο αλατοπίπερο.
  5. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε την ομελέτα να στερεοποιηθεί στην επιφάνειά της. Εναλλακτικά, τη βάζουμε για 6 λεπτά στο φούρνο ή μέχρι απλά να στερεοποιηθεί το αυγό. Και με τους δυό αυτούς τρόπους, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να γυρίσουμε την ομελέτα.

Για να βγει αφράτη η ομελέτα και να μην στεγνώσει, είμαστε από πάνω και φροντίζουμε να την κατεβάσουμε από τη φωτιά ακριβώς τη στιγμή που θα στερεοποιηθεί το αυγό στην επιφάνεια.