
Υλικά
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο, έτοιμο πλυμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 6 αυγά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Sauvignon Blanc με αρώματα τροπικών φρούτων, εσπεριδοειδών και λευκών άνθεων, με ένταση και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Epops Sauvignon Blanc - Κτήμα Χατζηγεωργίου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ομελέτα με σπανάκι και μυρωδικά βάζουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
- Σε μέτριο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι για ελάχιστο χρόνο, ίσα-ίσα να ανακατευτούν καλά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο μαζί με τα αυγά και ρίχνουμε ανάλογο αλατοπίπερο.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε την ομελέτα να στερεοποιηθεί στην επιφάνειά της. Εναλλακτικά, τη βάζουμε για 6 λεπτά στο φούρνο ή μέχρι απλά να στερεοποιηθεί το αυγό. Και με τους δυό αυτούς τρόπους, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να γυρίσουμε την ομελέτα.
Για να βγει αφράτη η ομελέτα και να μην στεγνώσει, είμαστε από πάνω και φροντίζουμε να την κατεβάσουμε από τη φωτιά ακριβώς τη στιγμή που θα στερεοποιηθεί το αυγό στην επιφάνεια.