Υλικά
για 6 ρολλάκια
- 2 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια μεγάλα, λεπτοκομμένα
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. sumac (σουμάκ)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. σιρόπι ροδιού
- 6 πίτες αραβικές ή τορτίγιες
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι ή ταχίνι
- σπόρους ροδιού (προαιρετικά)
- μαϊντανό φρέσκο ή κόλιανδρο
Ερυθρό Κρασί! Λημνιό από την Θράκη, με πολυπλοκότητα αρωμάτων κόκκινων και μαύρων φρούτων, νότες μπαχαρικών, δρυός και καπνού. Η πρόταση του WSPC: Λημνιό Κτήμα Βουρβουκέλη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα ρολλάκια μουσάχαν (musakhan rolls) σε τηγάνη με ελαιόλαδο ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν (περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σουμάκ.
- Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και το σιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσει καλά και να μαγειρευτεί (10 λεπτά περίπου).
- Προσθέτουμε το σιρόπι ροδιού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά να δέσει.
- Ζεσταίνουμε τις πίτες, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
- Αν θέλουμε ψήνουμε τα ρολλά στο φούρνο ή στο τηγάνι για έξτρα τραγανότητα.
- Παραδοσιακά σερβίρεται με γιαούρτι και πασπαλισμένο με σπόρους ροδιού. Αν έχουμε πρόσθετουμε και λίγο za’atar από πάνω.
- Ταιριάζει τέλεια με σαλάτα φατούς, χούμους ή φαλάφελ για ένα πλήρες μεσανατολίτικο τραπέζι.