Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 λεμόνια κομμένα στα τέσσερα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • βασιλικό φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
  • φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Λευκό Muscadet με αρώματα εσπεριδοειδών, αλμυρό χαρακτήρα, φυτικές νότες και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Amphibolite Jo Landron

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σπαγγέτι με γαρίδες, ντομάτα και καμμένο λεμόνι βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού σε στεγνό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσουν. Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  3. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε μεγάλο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και μετά τα σπαγγέτι, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν χρειάζεται για να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε με το καμένο λεμόνι και φύλλα βασιλικού.

Aν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στο τέλος.