Υλικά
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 λεμόνια κομμένα στα τέσσερα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- βασιλικό φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
- φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Λευκό Muscadet με αρώματα εσπεριδοειδών, αλμυρό χαρακτήρα, φυτικές νότες και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Amphibolite Jo Landron
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σπαγγέτι με γαρίδες, ντομάτα και καμμένο λεμόνι βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους.
- Τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού σε στεγνό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσουν. Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σοτάρουμε τις γαρίδες σε μεγάλο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και μετά τα σπαγγέτι, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν χρειάζεται για να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με το καμένο λεμόνι και φύλλα βασιλικού.
Aν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στο τέλος.