Σε ένα τηγάνι φτιάχνουμε την σάλτσα με τις αντζούγιες και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ linguine, μιας και μας αρέσουν πολύ. Εσείς μπορείτε να βράσετε ότι ζυμαρικό επιθυμείτε.

Σπαγγέτι με αντζούγιες

Σπαγγέτι με αντζούγιες

Υλικά
  • 500 γρ. linguine
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 φιλέτα αντζούγιας
  • 5 ντομάτες λιαστές ντομάτες
  • 10 ελιές
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 6 ντοματίνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Vermentino με αρωματική πολυπλοκότητα από εσπεριδοειδή, πυρηνόκαπρπα και εξωτικά φρούτα, ένταση και φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: Belguardo Vermentino Mazzei

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την μακαρονάδα με αντζούγιες, πρώτα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε κρατώντας 200 ml, από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές. 
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις αντζούγιες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα ντοματίνια, τις ελιές και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, με προσοχή γιατί οι αντζούγιες είναι αλμυρές και ρίχνουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά και το νερό που είχαμε κρατήσει. Ανακατεύουμε απαλά να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση, για 2-3 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και απολαμβάνουμε.