Υλικά
  • 2-3 φλ. γλιστρίδα, μόνο τα φύλλα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μπουράτα
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • 25 γρ. καρυδόψιχα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Λευκό Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία, με αρώματα λεμονανθών, εκρηκτική οξύτητα και δομή. Η πρόταση του WSPC: Μαντινεία Κτήμα Σπυρόπουλου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα με γλιστρίδα, ντοματίνια και μπουράτα πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα της γλιστρίδας και τα ντοματίνια.
  2. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και την καρυδόψιχα σε αντικολλητικό τηγάνι, πάνω σε μέτρια φωτιά, κουνώντας το συχνά και αφήνουμε τους ξηρούς καρπούς στην άκρη.
  3. Απλώνουμε τη γλιστρίδα σε σαλατιέρα ή πιατέλα, προσθέτουμε στο κέντρο την μπουράτα και τριγύρω τα ντοματίνια. Αλατίζουμε και ραντίζουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε τους ψημένους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε αμέσως.