Υλικά
- 2-3 φλ. γλιστρίδα, μόνο τα φύλλα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μπουράτα
- 25 γρ. κουκουνάρι
- 25 γρ. καρυδόψιχα
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
Λευκό Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία, με αρώματα λεμονανθών, εκρηκτική οξύτητα και δομή. Η πρόταση του WSPC: Μαντινεία Κτήμα Σπυρόπουλου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα με γλιστρίδα, ντοματίνια και μπουράτα πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα της γλιστρίδας και τα ντοματίνια.
- Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και την καρυδόψιχα σε αντικολλητικό τηγάνι, πάνω σε μέτρια φωτιά, κουνώντας το συχνά και αφήνουμε τους ξηρούς καρπούς στην άκρη.
- Απλώνουμε τη γλιστρίδα σε σαλατιέρα ή πιατέλα, προσθέτουμε στο κέντρο την μπουράτα και τριγύρω τα ντοματίνια. Αλατίζουμε και ραντίζουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τους ψημένους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε αμέσως.