
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.γ. ζάχαρη
Για τη σαλάτα
- 200 γρ. φακές χοντρές
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε καρεδάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε καρεδάκια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι
- λίγο αλάτι
Ένα ροζέ, χαρμάνι των ποικιλιών Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο και Syrah, πληθωρικό στο στόμα, με δομή και εκφραστική επίγευση. Η πρότασή μας: Acquarella - Novus
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη φακολασάλα με κοτόπουλο, ζεσταίνουμε σε σχαροτήγανο το ελαιόλαδο και βάζουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη, ζάχαρη και σοτάρουμε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν και να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μη διαλυθούν και γίνουν σάλτσα. Μόλις τα ντοματίνια βγάλουν τον ζωμό τους, μεταφέρουμε σε πιάτο.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό με το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10'), φροντίζοντας να τις κατεβάσουμε από τη φωτιά πριν «σκάσουν» και χάσουν το σχήμα τους. Τις στραγγίζουμε και πετάμε το φύλλο δάφνης.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά για το dressing.
- Σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από τις ντομάτες και το κοτόπουλο, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τις ντομάτες και το κοτόπουλο από πάνω, ώστε να μη διαλυθούν και σερβίρουμε.
Στα μυρωδικά βάζουμε ό,τι μας βρίσκεται και ό,τι μας αρέσει: βασιλικό φρέσκο, πάπρικα, θυμάρι, μείγμα μπαχαρικών, κάρι, μαντζουράνα.