
Υλικά
- 400 γρ. ριγκατόνι ή άλλα κοντά ζυμαρικά
- 200 γρ. φακές
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, τριμμένα
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Λημνιώνα με αρώματα μαύρων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών, βελούδινες τανίνες και φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Limniona Oenops Wines
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φακές, τη ντομάτα, τα μυρωδικά και λίγο νερό. Σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, ή μέχρι να δέσει ή σάλτσα μας.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, κρατάμε λίγο νερό, και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φυτικό τυρί ή διατροφική μαγιά.
- Η σάλτσα μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη για εξοικονόμηση χρόνου.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα μανιτάρια στο σοτάρισμα.