Υλικά
  • 400 γρ. ριγκατόνι ή άλλα κοντά ζυμαρικά
  • 200 γρ. φακές
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Λημνιώνα με αρώματα μαύρων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών, βελούδινες τανίνες και φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Limniona Oenops Wines

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φακές, τη ντομάτα, τα μυρωδικά και λίγο νερό. Σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, ή μέχρι να δέσει ή σάλτσα μας.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, κρατάμε λίγο νερό, και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε με φυτικό τυρί ή διατροφική μαγιά.
  • Η σάλτσα μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη για εξοικονόμηση χρόνου.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα μανιτάρια στο σοτάρισμα.