Υλικά

Για το tofu

  • 300 γρ. tofu
  • 100 γρ. γάλα φυτικό
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα λαχανικά

  • 6-7 καφέ ή λευκά μανιτάρια μικρά, κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μέτρια καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • 100 γρ. νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
     
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τα λαχανικά

  1. Για τα vegan scrambled eggs με tofu και μανιτάρια ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το νερό όπου μέσα έχουμε διαλύσει το κόρν φλάουρ.
  3. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, και αποσύρουμε.

Για το tofu scrambled

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το tofu με το ελαιόλαδο και το πιέζουμε με πιρούνι ώστε να θρυμματιστεί.
  2. Όταν θα μοιάζει σαν «αυγό» προσθέτουμε τα μανιτάρια που ετοιμάσαμε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τον κουρκουμά, την πάπρικα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα «αυγά».
  5. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο μαϊντανό και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
  • Αντί για κόκκινη πιπεριά μπορούμε να προσθέσουμε πράσινη ή τσίλι.
  • Αν θέλουμε ακόμη πιο πλούσια γεύση αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο με φυτικό βούτυρο.