
Υλικά
Για το tofu
- 300 γρ. tofu
- 100 γρ. γάλα φυτικό
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 30 ml ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα λαχανικά
- 6-7 καφέ ή λευκά μανιτάρια μικρά, κομμένα σε φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μέτρια καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
- 100 γρ. νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Για τα λαχανικά
- Για τα vegan scrambled eggs με tofu και μανιτάρια ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το νερό όπου μέσα έχουμε διαλύσει το κόρν φλάουρ.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, και αποσύρουμε.
Για το tofu scrambled
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το tofu με το ελαιόλαδο και το πιέζουμε με πιρούνι ώστε να θρυμματιστεί.
- Όταν θα μοιάζει σαν «αυγό» προσθέτουμε τα μανιτάρια που ετοιμάσαμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τον κουρκουμά, την πάπρικα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα «αυγά».
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως με λίγο μαϊντανό και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
- Αντί για κόκκινη πιπεριά μπορούμε να προσθέσουμε πράσινη ή τσίλι.
- Αν θέλουμε ακόμη πιο πλούσια γεύση αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο με φυτικό βούτυρο.