Υλικά
  • 1 ψαρονέφρι (περίπου 700 γρ.)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • λίγο θυμάρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 250 ml μπίρα ξανθιά
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό κρασί, Semillon ή Viognier. Η πρόταση του WSPC: Perpetuus Λευκό - Οινοποιία Νίκου Λαζαρίδη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ζουμερό ψαρονέφρι με μπίρα, μέλι και μουστάρδα σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι, το θυμάρι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, για περίπου 30 λεπτά. 
  3. Σβήνουμε με τη μπίρα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Στο τέλος, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  5. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα.
  • Συνοδεύουμε ιδανικά με πουρέ πατάτας ή καρότου, με ρύζι ή ακόμη πιο ελαφριά με σαλάτα ή ροδέλες βραστής πατάτας που θα ταιριάξουν τέλεια με τη γλυκόξινη σάλτσα.
  • Το ίδιο φαγητό μπορούμε να το κάνουμε και με κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες.