
Υλικά
- 1 ψαρονέφρι (περίπου 700 γρ.)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- λίγο θυμάρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 250 ml μπίρα ξανθιά
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό κρασί, Semillon ή Viognier. Η πρόταση του WSPC: Perpetuus Λευκό - Οινοποιία Νίκου Λαζαρίδη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ζουμερό ψαρονέφρι με μπίρα, μέλι και μουστάρδα σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το ψαρονέφρι, το θυμάρι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, για περίπου 30 λεπτά.
- Σβήνουμε με τη μπίρα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στο τέλος, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα.
- Συνοδεύουμε ιδανικά με πουρέ πατάτας ή καρότου, με ρύζι ή ακόμη πιο ελαφριά με σαλάτα ή ροδέλες βραστής πατάτας που θα ταιριάξουν τέλεια με τη γλυκόξινη σάλτσα.
- Το ίδιο φαγητό μπορούμε να το κάνουμε και με κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες.