Υλικά
  • 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 300 γρ. λαχανικά (πιπεριές, καρότα, κολοκυθάκια), κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια 
  • 1 κ.σ. κάρι σε σκόνη
  • 600 γρ. ρύζι μαγειρεμένο
  • 1 στήθος κοτόπουλου ψητό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • λίγο πιπέρι 

Ασύρτικο από την κοιλάδα των Μουσών, με αρώματα εσπεριδοειδών και πράσινου μήλου, νότες ορυκτότητας και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Crispy Ασύρτικο - Κτήμα Μουσών

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ασιατικό τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και αυγό ζεσταίνουμε ½ κ.γ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά. Περιστρέφουμε το τηγάνι για να απλωθούν και να το καλύψουν σε μια λεπτή στρώση, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει η ομελέτα.
  2. Μεταφέρουμε προσεκτικά σε ξύλο κοπής, τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνουμε ½ κ.γ. λάδι και προσθέτουμε τα λαχανικά, τη σκόνη κάρι, 1 κ.σ. νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαραίνονται. Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ρίχνουμε την τελευταία ½ κ.σ. λάδι στο τηγάνι, ρίχνουμε το ρύζι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. 
  5. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, την κέτσαπ, λίγο νερό και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε ξανά και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά. 
  6. Προσθέτουμε τις λωρίδες της ομελέτας και τα λαχανικά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται, και σερβίρουμε αμέσως.
  • Αν δεν έχουμε κέτσαπ (ή την αποφεύγουμε), βάζουμε 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας, ανακατεμένο με 1 κ.γ. μέλι, ½ κ.γ. ξύδι λευκό και ½ κ.γ. νερό.
  • Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε και ½ κ.σ. μπούκοβο μαζί με τη σκόνη κάρι.