
Υλικά
- 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 αυγά χτυπημένα
- 300 γρ. λαχανικά (πιπεριές, καρότα, κολοκυθάκια), κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κ.σ. κάρι σε σκόνη
- 600 γρ. ρύζι μαγειρεμένο
- 1 στήθος κοτόπουλου ψητό, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 3 κ.σ. κέτσαπ
- λίγο πιπέρι
Ασύρτικο από την κοιλάδα των Μουσών, με αρώματα εσπεριδοειδών και πράσινου μήλου, νότες ορυκτότητας και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Crispy Ασύρτικο - Κτήμα Μουσών
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ασιατικό τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και αυγό ζεσταίνουμε ½ κ.γ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά. Περιστρέφουμε το τηγάνι για να απλωθούν και να το καλύψουν σε μια λεπτή στρώση, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει η ομελέτα.
- Μεταφέρουμε προσεκτικά σε ξύλο κοπής, τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε ½ κ.γ. λάδι και προσθέτουμε τα λαχανικά, τη σκόνη κάρι, 1 κ.σ. νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαραίνονται. Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε την τελευταία ½ κ.σ. λάδι στο τηγάνι, ρίχνουμε το ρύζι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, την κέτσαπ, λίγο νερό και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε ξανά και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά.
- Προσθέτουμε τις λωρίδες της ομελέτας και τα λαχανικά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται, και σερβίρουμε αμέσως.
- Αν δεν έχουμε κέτσαπ (ή την αποφεύγουμε), βάζουμε 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας, ανακατεμένο με 1 κ.γ. μέλι, ½ κ.γ. ξύδι λευκό και ½ κ.γ. νερό.
- Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε και ½ κ.σ. μπούκοβο μαζί με τη σκόνη κάρι.