Υλικά
  • 1½ κιλό διάφορα κρέατα (αρνί, χοιρινό, μοσχάρι)
  • 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, πορτοκαλί ή κίτρινη)
  • 2-3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα στα τέσσερα
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 100 ml ζωμό λαχανικών (κατά προτίμηση σπιτικό)
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα 
  • 250 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι 
  • ρίγανη ή δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Ερθρό κρασί! Ένα Ξινόμαυρο από τη Νάουσα.
Νάουσα Δαλαμάρα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Βάζουμε σε λεκάνη ή μεγάλο μπολ τα λαχανικά και το κρέας και περιχύνουμε με το λάδι, τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο ζεστό ζωμό ή νερό και το κρασί.
  2. Καρυκεύουμε με το δεντρολίβανο ή τη ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. 
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC.
  4. Στρώνουμε 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σταυρωτά και εναλλάξ σε μεγάλο ταψί. Αδειάζουμε το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά και τη μαρινάδα τους στο κέντρο του ταψιού, πάνω από τα χαρτιά.
  5. Προσθέτουμε το τυρί, τον υπόλοιπο ζωμό και αλατίζουμε. Κλείνουμε τα χαρτιά σε πακέτο.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 45' και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160οC και σιγοψήνουμε για άλλες 2 ώρες και 30 λεπτά περίπου.
  7. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε το πακέτο σε πιατέλα. 
  8. Ανοίγουμε το πακέτο στο τραπέζι και σερβίρουμε. Εναλλακτικά, ανοίγουμε προσεκτικά το πακέτο μέσα στο ταψί και σερβίρουμε το κρέας και τα λαχανικά σε πιατέλα, μαζί με τα υγρά τους.

Προαιρετικά, για μεγαλύτερη ασφάλεια, πριν το ψήσιμο τυλίγουμε με σπάγκο γύρω από το δεματάκι που έχουμε φτιάξει και αλουμινόχαρτο.