Υλικά
  • 1500 γρ. αρνίσιο καρέ ή σπάλα ή 1 αρνίσιο μπούτι 
  • 500 γρ. πατάτες baby, με τη φλούδα τους, ολόκληρες ή κομμένες στη μέση
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
  • 10 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα τους
  • 300 γρ. Arla κεφαλοτύρι ή άλλο κεφαλοτύρι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. θυμάρι 
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι ή δενδρολίβανο, φρέσκο 
  • 2 λεμόνια
  • 140 γρ. βούτυρο Lurpak
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Ξινόμαυρο με Νεγκόσκα, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, νότες δενδρολίβανου, ελιάς και λιαστής ντομάτας. Η πρόταση του WSPC: Γουμένισσα Μικρό Κτήμα Τίτου 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Έπειτα σ' ένα ταψί που θα χωράει το αρνί ανοίγουμε 4-5 λαδόκολλες, τη μια επάνω στην άλλη, αφήνοντας περιθώριο για να τις κλείσουμε σε δεματάκι.
  3. Αλείφουμε το κρέας με 100 γρ. βούτυρο Lurpak, πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, επιπλέον κάνουμε τρύπες με κοφτερό μαχαίρι στο μπούτι και γεμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  4. Τοποθετούμε ολόγυρα τα λαχανικά, τα σκόρδα και το Arla κεφαλοτύρι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Στη συνέχεια κόβουμε τα λεμόνια στα 4 και τα βάζουμε γύρω από το κρέας και τα λαχανικά.
  6. Κλείνουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά σαν δέμα, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ταψί. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 3 ώρες στους 160°C.
  7. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες ανοίγουμε τις λαδόκολλες και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στους 180°C.
  8. Τέλος, βγάζουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε βούτυρο Lurpak, φρέσκο θυμάρι και πιπέρι. Σερβίρουμε μαζί με το κρέας και απολαμβάνουμε.
  • Εκτός από αρνί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσίκι.
  • Μπορούμε να τρίψουμε στο τελικό πιάτο λίγο ακόμα κεφαλοτύρι