
Υλικά
- 1500 γρ. αρνίσιο καρέ ή σπάλα ή 1 αρνίσιο μπούτι
- 500 γρ. πατάτες baby, με τη φλούδα τους, ολόκληρες ή κομμένες στη μέση
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
- 10 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα τους
- 300 γρ. Arla κεφαλοτύρι ή άλλο κεφαλοτύρι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. θυμάρι ή δενδρολίβανο, φρέσκο
- 2 λεμόνια
- 140 γρ. βούτυρο Lurpak
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ξινόμαυρο με Νεγκόσκα, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, νότες δενδρολίβανου, ελιάς και λιαστής ντομάτας. Η πρόταση του WSPC: Γουμένισσα Μικρό Κτήμα Τίτου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Έπειτα σ' ένα ταψί που θα χωράει το αρνί ανοίγουμε 4-5 λαδόκολλες, τη μια επάνω στην άλλη, αφήνοντας περιθώριο για να τις κλείσουμε σε δεματάκι.
- Αλείφουμε το κρέας με 100 γρ. βούτυρο Lurpak, πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, επιπλέον κάνουμε τρύπες με κοφτερό μαχαίρι στο μπούτι και γεμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε ολόγυρα τα λαχανικά, τα σκόρδα και το Arla κεφαλοτύρι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια κόβουμε τα λεμόνια στα 4 και τα βάζουμε γύρω από το κρέας και τα λαχανικά.
- Κλείνουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά σαν δέμα, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ταψί. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 3 ώρες στους 160°C.
- Μόλις περάσουν οι 3 ώρες ανοίγουμε τις λαδόκολλες και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στους 180°C.
- Τέλος, βγάζουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε βούτυρο Lurpak, φρέσκο θυμάρι και πιπέρι. Σερβίρουμε μαζί με το κρέας και απολαμβάνουμε.
- Εκτός από αρνί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσίκι.
- Μπορούμε να τρίψουμε στο τελικό πιάτο λίγο ακόμα κεφαλοτύρι