
Για τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να επιλέξετε όποιο λουκάνικο προτιμάτε. Ωστόσο θα ήταν καλύτερα να αποφύγετε λουκάνικα με πολύ έντονες γεύσεις, όπως ένα λουκάνικο με μπούκοβο.
Αν τώρα σου περισσέψει σάλτσα, μπορείς να τη βάλεις στην κατάψυξη αφού μαγειρευτεί και να την ξεπαγώσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή λαχταράς μια χορταστική μακαρονάδα στα γρήγορα.
Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, μικρές, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. κάστανα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 ml κρασί κόκκινο
- 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Ερυθρό κρασί, Βλάχικο από την Ήπειρο ή Λιάτικο από την Κρήτη. Η πρόταση του WSPC: Δάφνιος Ερυθρός - Οινοποιείο Δουλουφάκη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη χωριάτικη μακαρονάδα με λουκάνικο και κάστανα, με ένα μαχαιράκι κάνουμε μια χαρακιά στο πλαϊνό μέρος κάθε κάστανου από την κορυφή προς τη βάση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Όσο τα κάστανα είναι ακόμα ζεστά τα ξεφλουδίζουμε. Αν κρυώσουν αρκετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με νερό και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς. Έπειτα τα ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα κάστανα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφού πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.
- Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.