
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι λεπτά
- 200 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- χυμό από 2 λεμόνια
- 20 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα ροζέ από Cabernet Franc και Ορεινό Ροδίτη από την Αιγιάλεια. Η πρόταση του WSPC: Φραγκοσυκιά - Οινοποιείο Ρούβαλη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μακαρονάδα στο πι και φι με δροσερή σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και λαδολέμονο, σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, να γίνουν al dente.
- Σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
- Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, με τη βοήθεια μιας πιρούνας τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τις ντομάτες, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με πιπέρι φρεσκοριμμένο και παρμεζάνα.