Υλικά
  • 300 γρ. ζυμαρικά κοντά (μακαρονάκι κοφτό ή κοραλάκι)
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 250 ml γάλα πλήρες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ.  παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φυλλαράκια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • τυρί τριμμένο
  • πάπρικα γλυκιά
  • λίγο θυμάρι φρέσκο

Chardonnay με αρώματα ανανά, αχλαδιού, ροδάκινου και νότες βανίλιας. Η πρόταση του WSPC: Hess Select Chardonnay Hess Persson Estates 
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το mac & cheese βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασία τους. Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
  2. Σε μεσαία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  5. Μεταφέρουμε σε πιατέλα ή μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με λίγο επιπλέον γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη, λίγο φρέσκο θυμάρι και λίγη πάπρικα.
  • Για πιο τραγανή υφή, μπορούμε να ψήσουμε για λίγο το mac & cheese στο φούρνο. Μετά το 4ο βήμα της συνταγής, μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 5-7 λεπτά, μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα.
  • Αν η σάλτσα πήξει πολύ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα γάλα ή από νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών για να την αραιώσουμε.