
Υλικά
- 300 γρ. ζυμαρικά κοντά (μακαρονάκι κοφτό ή κοραλάκι)
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 250 ml γάλα πλήρες
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φυλλαράκια
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- τυρί τριμμένο
- πάπρικα γλυκιά
- λίγο θυμάρι φρέσκο
Chardonnay με αρώματα ανανά, αχλαδιού, ροδάκινου και νότες βανίλιας. Η πρόταση του WSPC: Hess Select Chardonnay Hess Persson Estates
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το mac & cheese βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασία τους. Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
- Σε μεσαία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα ή μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με λίγο επιπλέον γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη, λίγο φρέσκο θυμάρι και λίγη πάπρικα.
- Για πιο τραγανή υφή, μπορούμε να ψήσουμε για λίγο το mac & cheese στο φούρνο. Μετά το 4ο βήμα της συνταγής, μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 5-7 λεπτά, μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα.
- Αν η σάλτσα πήξει πολύ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα γάλα ή από νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών για να την αραιώσουμε.