Υλικά
  • 30 λουκάνικα Φρανκφούρτης, κοκτέιλ
  • 10 φέτες μπέικον μεγάλες
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2-3 κ.σ. νερό
  • ½  κ.γ. πάπρικα 

Ερυθρό κρασί Λημνιώνα με φρουτώδη αρώματα βύσσινου, κερασιού και βατόμουρου, καπνού και κέδρου, με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές ταννίνες. Η πρότασή μας: Μεθ’ Υμών ‘L’ - Οινοποιείο Ντούγκος

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC, στον αέρα. 
  2. Κόβουμε κάθε φέτα μπέικον σε 3 όμοια κομμάτια, tυλίγουμε κάθε λουκάνικο με ένα κομμάτι μπέικον και τα τοποθετούμε σε μικρό, αντικολλητικό ταψί ψησίματος, το ένα δίπλα στο άλλο με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο για 20'. 
  4. Σε ένα μπολάκι, ετοιμάζουμε μια σάλτσα, ανακατεύοντας τη μουστάρδα, το σιρόπι σφενδάμου, το νερό και την πάπρικα.
  5. Βγάζουμε τα λουκάνικα από το φούρνο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα βάζουμε ξανά στο φούρνο να ψηθούν για 15' ακόμη ή μέχρι να ξεροψηθούν, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  6. Σερβίρουμε τα καραμελωμένα λουκάνικα, όσο είναι ακόμη ζεστά.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε διπλάσια ποσότητα από τη σάλτσα, να την εμπλουτίσουμε με σκόρδο ή δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και να τη σερβίρουμε μαζί με τα λουκάνικα.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι αντί για σιρόπι σφενδάμου, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα αυξήσουμε την ποσότητα του νερού κατά 2-3 κ.σ.