Υλικά
- 30 λουκάνικα Φρανκφούρτης, κοκτέιλ
- 10 φέτες μπέικον μεγάλες
- 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2-3 κ.σ. νερό
- ½ κ.γ. πάπρικα
Ερυθρό κρασί Λημνιώνα με φρουτώδη αρώματα βύσσινου, κερασιού και βατόμουρου, καπνού και κέδρου, με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές ταννίνες. Η πρότασή μας: Μεθ’ Υμών ‘L’ - Οινοποιείο Ντούγκος
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC, στον αέρα.
- Κόβουμε κάθε φέτα μπέικον σε 3 όμοια κομμάτια, tυλίγουμε κάθε λουκάνικο με ένα κομμάτι μπέικον και τα τοποθετούμε σε μικρό, αντικολλητικό ταψί ψησίματος, το ένα δίπλα στο άλλο με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20'.
- Σε ένα μπολάκι, ετοιμάζουμε μια σάλτσα, ανακατεύοντας τη μουστάρδα, το σιρόπι σφενδάμου, το νερό και την πάπρικα.
- Βγάζουμε τα λουκάνικα από το φούρνο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα βάζουμε ξανά στο φούρνο να ψηθούν για 15' ακόμη ή μέχρι να ξεροψηθούν, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
- Σερβίρουμε τα καραμελωμένα λουκάνικα, όσο είναι ακόμη ζεστά.
- Μπορούμε να φτιάξουμε διπλάσια ποσότητα από τη σάλτσα, να την εμπλουτίσουμε με σκόρδο ή δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και να τη σερβίρουμε μαζί με τα λουκάνικα.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι αντί για σιρόπι σφενδάμου, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα αυξήσουμε την ποσότητα του νερού κατά 2-3 κ.σ.