Υλικά

Για τη ζύμη

  • 430 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 160 γρ. γάλα χλιαρό
  • 160 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό μεγάλο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ¾ κ.γ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 40 φέτες σαλάμι αέρος
  • 3 κ.σ. γεμάτες πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ½ κ.γ. βασιλικό, αποξηραμένο
  • ¼ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1-2 κ.σ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα ελαφρύ, ερυθρό Chianti Classico από την Τοσκάνη. Η πρόταση του WSPC: Chianti Classico - Fattoria Nittardi

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα salami pizza rolls σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μία λακούβα στο αλεύρι, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, το βούτυρο, το αλάτι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που δε θα κολλάει στα τοιχώματα.
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά, να φουσκώσει.
  4. Στρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 35x25 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 50x35 εκ.).
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  7. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας επάνω στη ζύμη. Κρατάμε το ⅓ από τη μοτσαρέλα στην άκρη και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη μισή ποσότητα πάνω από τη σάλτα ντομάτας.
  8. Κάνουμε μια στρώση με το πεπερόνι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  9. Τυλίγουμε σε ρολό, ανασηκώνοντας το χαρτί ψησίματος για περισσότερη ευκολία και με μαχαίρι κόβουμε σε 12 ίσα ρολά.
  10. Τοποθετούμε τα ρολά στο ταψί και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσουν.
  11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και όταν είναι έτοιμα τα pizza rolls, πασπαλίζουμε με το ⅓ από τη μοτσαρέλα που κρατήσαμε και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.

Μπορούμε να διαμορφώσουμε τη γέμιση των pizza rolls σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, προσθέτοντας υλικά της επιλογής μας, όπως μανιτάρια, πιπεριές και ζαμπόν.