
Υλικά
- 8 καλαμάρια καθαρισμένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- ½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- ½ κούπα ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ελαιόλαδο, για το μαγείρεμα
- χυμός από ½ λεμόνι
- ¼ φλ. κρασί λευκό
Ασύρτικο & Μονεμβασιά, με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκών άνθεων και mineral χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Vaptistis Λευκό Vaptistis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα καλαμάρια γεμιστά με λαχανικά, πρώτα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και την κόκκινη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τον φρέσκο μαϊντανό.
- Προσεκτικά γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα λαχανικών και ρύζι. Κλείνουμε τις άκρες τους με οδοντογλυφίδες ή σπάγκο κουζίνας.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε 1/4 φλ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα καλαμάρια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά.
- Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες ή τον σπάγκο και σερβίρουμε τα καλαμάρια με φρέσκο λεμόνι και έξτρα μαϊντανό αν θέλουμε.
Σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες και ντομάτες.