Υλικά
  • 400 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 300 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 400 γρ. κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
  • ½ κ.γ. πιπέρι λευκό
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Για το σερβίρισμα

  • αλλαντικά σε κύβους
  • λουκάνικα
  • λαχανικά ατμού ή βραστά
  • αποξηραμένα φρούτα
  • κριτσίνια + φρυγανισμένο ψωμί

Λευκό chardonnay με αρώματα κίτρου και τροπικών φρούτων, νότες ξηρών καρπών και μαγιάς. Γεμάτο σώμα, με έντονη ορυκτότητα και υψηλή οξύτητα, ισορροπημένο και επίμονο. Η πρόταση του WSPC: El Enemigo Chardonnay - Bodega Aleanna Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για να φτιάξουμε φοντύ τυριών, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, καρφώνουμε τη σκελίδα σκόρδου σε πιρούνι και αλείφουμε όλο το εσωτερικό του σκεύους.
  2. Σε μπολ διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 50 γρ. κρασί, ενώ το υπόλοιπο κρασί το ρίχνουμε στο σκεύος.
  3. Ζεσταίνουμε το κρασί για 5 λεπτά, προσθέτουμε το διαλυμένο κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα τυριά, το κονιάκ και τα μπαχαρικά.
  4. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά εντελώς.
  5. Μεταφέρουμε το καυτό μείγμα στο ειδικό σκεύος για φοντύ και σερβίρουμε με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.

Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, προσθέτουμε στο φοντύ 100 γρ. ροκφόρ.