
Υλικά
- 400 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 300 γρ. έμενταλ, τριμμένο
- 400 γρ. κρασί λευκό ξηρό
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
- ½ κ.γ. πιπέρι λευκό
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- αλλαντικά σε κύβους
- λουκάνικα
- λαχανικά ατμού ή βραστά
- αποξηραμένα φρούτα
- κριτσίνια + φρυγανισμένο ψωμί
Λευκό chardonnay με αρώματα κίτρου και τροπικών φρούτων, νότες ξηρών καρπών και μαγιάς. Γεμάτο σώμα, με έντονη ορυκτότητα και υψηλή οξύτητα, ισορροπημένο και επίμονο. Η πρόταση του WSPC: El Enemigo Chardonnay - Bodega Aleanna Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε φοντύ τυριών, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, καρφώνουμε τη σκελίδα σκόρδου σε πιρούνι και αλείφουμε όλο το εσωτερικό του σκεύους.
- Σε μπολ διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 50 γρ. κρασί, ενώ το υπόλοιπο κρασί το ρίχνουμε στο σκεύος.
- Ζεσταίνουμε το κρασί για 5 λεπτά, προσθέτουμε το διαλυμένο κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα τυριά, το κονιάκ και τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά εντελώς.
- Μεταφέρουμε το καυτό μείγμα στο ειδικό σκεύος για φοντύ και σερβίρουμε με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.
Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, προσθέτουμε στο φοντύ 100 γρ. ροκφόρ.