Για μία spicy εκδοχή: ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο σε μικρό τηγάνι, προσθέτουμε 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και ½ κ.σ. τσίλι σε νιφάδες ή φρέσκο ψιλοκομμένο. Μόλις μυρίσει το σκόρδο, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα βρασμένα edamame. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Είναι πικάντικα, αρωματικά και ελαφρώς εθιστικά.

Chilly edamame

 

Υλικά
  • 400 γρ. edamame με τον φλοιό (κατεψυγμένα)
  • ανθό αλατιού, όσο θέλουμε για πασπάλισμα
     

Μοσχοφίλερο με εκφραστικά αρώματα από εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλο και νότες λευκού πιπεριού. Η πρόταση του WSPC: Μοσχοφίλερο Juliet & Romeo

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα edamame με αλάτι, βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  2. Ρίχνουμε μέσα τα edamame απευθείας από την κατάψυξη και τα βράζουμε για περίπου 4–5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  3. Τα σουρώνουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  4. Όσο είναι ακόμη ζεστά, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού  και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τα σερβίρουμε όπως είναι — τρώμε μόνο τους καρπούς και πετάμε το περίβλημα.
  • Για πιο ήπια γεύση και φρέσκια υφή: Αντί για βράσιμο, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε στον ατμό. Τα τοποθετούμε σε ατμομάγειρα ή σε σουρωτήρι πάνω από νερό που βράζει και τα ατμίζουμε για 5–6 λεπτά. Συνεχίζουμε με αλάτι ή με το καυτερό λάδι, όπως παραπάνω.