
Για μία spicy εκδοχή: ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο σε μικρό τηγάνι, προσθέτουμε 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και ½ κ.σ. τσίλι σε νιφάδες ή φρέσκο ψιλοκομμένο. Μόλις μυρίσει το σκόρδο, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα βρασμένα edamame. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Είναι πικάντικα, αρωματικά και ελαφρώς εθιστικά.
- 400 γρ. edamame με τον φλοιό (κατεψυγμένα)
- ανθό αλατιού, όσο θέλουμε για πασπάλισμα
Μοσχοφίλερο με εκφραστικά αρώματα από εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλο και νότες λευκού πιπεριού. Η πρόταση του WSPC: Μοσχοφίλερο Juliet & Romeo
- Για τα edamame με αλάτι, βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
- Ρίχνουμε μέσα τα edamame απευθείας από την κατάψυξη και τα βράζουμε για περίπου 4–5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά.
- Τα σουρώνουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Όσο είναι ακόμη ζεστά, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και ανακατεύουμε καλά.
- Τα σερβίρουμε όπως είναι — τρώμε μόνο τους καρπούς και πετάμε το περίβλημα.
- Για πιο ήπια γεύση και φρέσκια υφή: Αντί για βράσιμο, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε στον ατμό. Τα τοποθετούμε σε ατμομάγειρα ή σε σουρωτήρι πάνω από νερό που βράζει και τα ατμίζουμε για 5–6 λεπτά. Συνεχίζουμε με αλάτι ή με το καυτερό λάδι, όπως παραπάνω.