Η αλήθεια είναι πως τώρα που έχει μπει για τα καλά η ζέστη και εσύ δεν βρίσκεσαι σε κάποιο νησί κάτω από μια ομπρέλα τα πράγματα δυσκολεύουν. Υπάρχουν μέρες που η πόλη σε πνίγει, η δουλειά δεν τελειώνει και εσύ έχεις ανάγκη από λίγη δροσιά και ηρεμία.
Μην ασφυκτιείς άλλο, γιατί σε αυτή την εξίσωση η λύση είναι το Gajah, ένα κρυμμένο bar-restaurant -σαν νησί- που βρίσκεται δίπλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και που θα ικανοποιήσει την ανάγκη σου για ταξίδι, νόστιμα πιάτα και δροσιστικά κοκτέιλ.
Στη σκιά του ΣΕΦ, λοιπόν, θα βρεις ένα μέρος με καταρράκτες, φοίνικες, μικρούς και μεγάλους ελέφαντες και αγάλματα τοτέμ, στο οποίο θα θες όχι μόνο να εγκατασταθείς αλλά και να βγάλεις πολλές φωτογραφίες. Αν, λοιπόν, προσέχεις το feed σου στο Instagram, αυτό το μέρος είναι για σένα. Όλος ο χώρος είναι γεμάτος καθίσματα, είτε τραπέζια - καμπάνες, είτε πιο χαμηλά πουφ και ξαπλώστρες στα σημεία που υπάρχει άμμος, δημιουργώντας την αίσθηση όντως κάποιου νησιού, στο οποίο θες να χαλαρώσεις.
Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα πολύ όμορφο μέρος, γεγονός που λίγο με φόβισε, αφού συνήθως επικρατεί αυτός ο συμπαντικός νόμος ότι το όμορφο δεν είναι και καλό ταυτόχρονα. Ευτυχώς, το Gajah αποτελεί εξαίρεση του νόμου και ο σεφ Δημήτρης Τσώτσου, παρουσίασε ένα νέο, σύγχρονο μεσογειακό–ιταλικό μενού, το οποίο ήταν άκρως ισορροπημένο και πετυχημένο. Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν ότι τα πιάτα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ιδανικά τόσο για να τα μοιραστείς με φίλους παρέα με ένα ποτό, όσο και για ένα πλήρες γεύμα συνοδευόμενο από κάποιο εξωτικό κοκτέιλ.
Τι να δοκιμάσεις
Θα σου πρότεινα σίγουρα να ξεκινήσεις με μια σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια με βουβαλίσια burrata και πέστο φυστίκι, ενώ από ορεκτικά επίλεξε σίγουρα τα ravioli friti, δηλαδή τα τηγανητά ραβιόλι με γέμιση από σπανάκι, ρικότα, ρόκα και μαριναρισμένη ντομάτα.
Εννοείται πως σ' ένα ιταλικό μενού δεν γίνεται να παραλείψεις την πίτσα. Εμείς δοκιμάσαμε την Zucca e Salsicia με κρέμα κολοκύθας και παραδοσιακό ιταλικό λουκάνικο με μπαχαρικά, όπως και την Mortadelle Pistachio με φρέσκο πέστο που ταίριαζε εξαιρετικά με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, για όσους είναι vegetarian, αλλά τρελαίνονται για καυτερά, υπάρχει η Diavola.
Μετά την πίτσα μπορείς να συνεχίσεις με ζυμαρικά, κάποιο ριζότο ή με κάποιο πιάτο από την κατηγορία των κυρίως, υπάρχει κάτι για κάθε όρεξη και επιθυμία. Στην παρέα σίγουρα ενθουσιαστήκαμε με τα Ravioli Porcini, που είχαν σάλτσα παρμεζάνας και κρέμα μαύρης τρούφας, ενώ από τα κυρίως θα επέλεγα σίγουρα ξανά τον σολομό με νιόκι παρμεζάνας και σάλτσα από φρούτα του δάσους γιατί ήταν εξαιρετικό. Τώρα αν μετά από όλα αυτά έχεις όρεξη για επιδόρπιο, προτίμησε την coconut πανακότα για ένα ελαφρύ τελείωμα, αλλιώς για εσένα που ξέρεις να αντέχεις υπάρχει το τιραμισού pistachio και το προφιτερόλ.
Όλα τα παραπάνω εγώ τα συνδύασα στην αρχή με μια μαργαρίτα, αδυναμίες είναι αυτές, και ένα κοκτέιλ από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο Άκης Παπαγεωργίου, συνδυάζοντας την tiki φιλοσοφία με μεσογειακά υλικά, σχεδιασμένα ώστε να αναδεικνύουν και να συνοδεύουν ιδανικά το γεύμα, το Tropical Spritz. Αν σου αρέσουν οι πιο γλυκές και δροσερές γεύσεις, τότε σίγουρα θα το απολαύσεις. Η αλήθεια είναι πως και στις κλασικές και στις πιο ιδιαίτερες παρασκευές η ισορροπία ήταν το δυνατό τους σημείο. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, επέλεξα και μια Μαλαγουζιά σε ποτήρι που ταίριαζε με τις γεύσεις του τραπεζιού, αλλά αν είναι να το επισκεφτείς καλύτερα να ενδώσεις στα κοκτέιλ τους.
Η συνολική εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αφού όλα είχαν να προσθέσουν κάτι θετικό, από το νόστιμο φαγητό, την ιδιαίτερη αισθητική και τη διακόσμηση, μέχρι τη δυνατότητα να κάνεις ναργιλέ, αν ήθελες. Πρόκειται για ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείς στην επόμενη απογευματινή ή βραδινή σου έξοδο. Εγώ θα το πρότεινα ακόμη και για μια καθημερινή μετά το γραφείο για άπερολ και δροσιστικά κοκτέιλ, εκτός από την πίτσα.
Gajah | The Secret Island
Διεύθυνση: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 69-74.45.56.99
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 18:00-02:00