Πίτσα σπέσιαλ


 

Υλικά

για μια στρογγυλή πίτσα

  • ½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες (ή ψιλοκομμένη)
  • 1-2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες  
  • 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 3 φέτες ζαμπόν λεπτές, ολόκληρο ή κομμένο
  • 3 φέτες μπέικον, κομμένες στα 3 ή 4
  • 120 γρ. μοτσαρέλα σκληρή, τριμμένη ή άλλο τριμμένο τυρί για πίτσα 
  • ρίγανη τριμμένη (προαιρετικά)  
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο (προαιρετικά) 
  • λίγο ελαιόλαδο ή αλεύρι για το ταψί

Ένα ελαφρύ Chianti Classico (ποικιλία Sangiovese), με αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και νότες βοτάνων. Η πρόταση του WSPC: Castello D’ Albola Chianti Classico Zonin

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πίτσα σπέσιαλ πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
  2. Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο ή αλευρωμένο.
  3. Απλώνουμε λίγη σάλτσα από πάνω, σε όλη την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις.
  4. Προσθέτουμε από πάνω το ζαμπόν και την τριμμένη μοτσαρέλα σε όλη την επιφάνεια της πίτσας. 
  5. Προσθέτουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου από πάνω από τα λαχανικά. Συμπληρώνουμε με λίγο αλατοπίπερο, αν το επιθυμούμε. Προσέχουμε με το αλάτι, καθώς έχουμε αλλαντικά. 
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 7–10 λεπτά.
  7. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και αν θέλουμε, προσθέτουμε από πάνω λίγη ρίγανη. 
  8. Την κόβουμε και τη σερβίρουμε ζεστή.
  • Αν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο πικάντικο στοιχείο και επιπλέον γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες λεπτές φέτες pepperoni ή κάποιο πικάντικο σαλάμι ή λουκάνικο.  
  • Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε επιπλέον λαχανικά όπως λεπτοκομμένο κρεμμύδι, ντοματίνια, καλαμπόκι, κολοκύθι αλλά και μαύρες ελιές.  
  • Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε εμείς σάλτσα ντομάτας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια καλής ποιότητας έτοιμη.