
Υλικά
για μια στρογγυλή πίτσα
- ½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες (ή ψιλοκομμένη)
- 1-2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- 3 φέτες ζαμπόν λεπτές, ολόκληρο ή κομμένο
- 3 φέτες μπέικον, κομμένες στα 3 ή 4
- 120 γρ. μοτσαρέλα σκληρή, τριμμένη ή άλλο τριμμένο τυρί για πίτσα
- ρίγανη τριμμένη (προαιρετικά)
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο (προαιρετικά)
- λίγο ελαιόλαδο ή αλεύρι για το ταψί
Ένα ελαφρύ Chianti Classico (ποικιλία Sangiovese), με αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και νότες βοτάνων. Η πρόταση του WSPC: Castello D’ Albola Chianti Classico Zonin
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πίτσα σπέσιαλ πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
- Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο ή αλευρωμένο.
- Απλώνουμε λίγη σάλτσα από πάνω, σε όλη την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις.
- Προσθέτουμε από πάνω το ζαμπόν και την τριμμένη μοτσαρέλα σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
- Προσθέτουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου από πάνω από τα λαχανικά. Συμπληρώνουμε με λίγο αλατοπίπερο, αν το επιθυμούμε. Προσέχουμε με το αλάτι, καθώς έχουμε αλλαντικά.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 7–10 λεπτά.
- Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και αν θέλουμε, προσθέτουμε από πάνω λίγη ρίγανη.
- Την κόβουμε και τη σερβίρουμε ζεστή.
- Αν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο πικάντικο στοιχείο και επιπλέον γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες λεπτές φέτες pepperoni ή κάποιο πικάντικο σαλάμι ή λουκάνικο.
- Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε επιπλέον λαχανικά όπως λεπτοκομμένο κρεμμύδι, ντοματίνια, καλαμπόκι, κολοκύθι αλλά και μαύρες ελιές.
- Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε εμείς σάλτσα ντομάτας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια καλής ποιότητας έτοιμη.