Υλικά
  • 120 γρ. φιστίκια Αιγίνης ωμά + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 1 λοβό βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Σε ένα μπολ με καυτό νερό βάζουμε τα 120 γρ. φιστίκια και τα αφήνουμε για 30' να ενυδατωθούν.
  2. Στραγγίζουμε τα φιστίκια, τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει πάστα.
  3. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για περίπου 10'.
  4. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσθέτουμε τότε τον πολτό φιστίκι και μόλις πάρει 2-3 βράσεις αποσύρουμε.
  5. Στύβουμε καλά τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει.
  6. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ενσωματώνουμε το γιαούρτι.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια, ποτηράκια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  8. Ξεφορμάρουμε την πανακότα από τη φόρμα, βουτώντας την στιγμιαία πρώτα σε ζεστό νερό. Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.

Η πανακότα φιστίκι ταιριάζει πολύ με φρούτα και με γλυκό τριαντάφυλλο.

Αν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κ.σ. έτοιμη πάστα φιστικιών, αντί να την ετοιμάσουμε μόνοι μας.