Υλικά
            
                - 350 γρ. ζυμαρικά (φετουτσίνι ή λιγκουίνι)
 - 2 κ.σ. βούτυρο
 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 - 1 φλ. γιαούρτι πλήρες ή στραγγιστό
 - ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 - ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
 - μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Chardonnay με αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, αχλαδιού και κίτρου, πλούσια υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay - Zinideos Winery
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τα ζυμαρικά Alfredo με γιαούρτι βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κρατάμε ¼ φλ. από το νερό τους πριν τα στραγγίσουμε.
 - Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να μοσχομυρίσει.
 - Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.
 - Ρίχνουμε την παρμεζάνα, το νερό από τα ζυμαρικά και το μοσχοκάρυδο, αν χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να γίνει λεία και αλατοπιπερώνουμε.
 - Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα.
 - Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και επιπλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.
 
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής μας.
 - Για ένα πιο χορταστικό γεύμα, μπορούμε να προσθέσουμε ψητό κοτόπουλο ή μανιτάρια.
 
Αμαρυλλίς Τσέγκου