Υλικά
- 6 φέτες ψωμί πολύσπορο σε φέτες ή άλλο της επιλογής μας (λευκό, ψωμί του τοστ, χωριάτικο, μπαγκέτα, chapata, brioche, κλπ)
- γαλοπούλα ψητή (μαδημένη ή σε φέτες)
- 100 γρ. τυρί κρέμα φρέσκο
- 4 κ.σ. cranberry sauce, chutney μήλου, bbq sauce ή απλώς μουστάρδα ανακατεμένη με λίγη μαγιονέζα
- 4 φύλλα σαλάτας
- 1 ξινόμηλο σε φέτες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σάντουιτς με leftovers γαλοπούλας πρώτα ετοιμάζουμε τη γαλοπούλα.
- Για κάθε σάντουιτς χρειαζόμαστε 3 φέτες ψωμιού: αλείφουμε τις δύο με τυρί κρέμα και προσθέτουμε από ένα φύλλο σαλάτας.
- Συνεχίζουμε με μια στρώση γαλοπούλα που περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα της επιλογής μας (cranberry sauce, chutney μήλου, bbq sauce ή μουστάρδα με μαγιονέζα) και τελειώνουμε με μερικές φέτες μήλου.
- Μεταφέρουμε τη μια γεμισμένη φέτα ψωμιού σε πιάτο και τοποθετούμε πάνω της την άλλη.
- Σκεπάζουμε με μια σκέτη φέτα ψωμιού και στερεώνουμε με καλαμάκι. Σερβίρουμε!
Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε το ψωμί από φρυγανιέρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Ιωάννα Σταμούλου