Υλικά
- 1 γαλοπούλα (4–5 κιλά)
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Chardonnay με πολύπλοκο χαρακτήρα εσπεροδειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων σε συνδυασμό με νότες δρυός και αρώματα φρυγανισμένου ψωμιού. Η πρόταση του WSPC: Castello della Sala Bramito Antinori
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη γαλοπούλα με πορτοκάλι και μέλι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε καλά όλη τη γαλοπούλα με το μείγμα, βάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά έως 3 ώρες και 30 λεπτά, αλείφοντας τη γαλοπούλα κάθε 30-40 λεπτά, για να δημιουργήσουμε γυαλιστερή κρούστα.
- Αφήνουμε τη γαλοπούλα 20 λεπτά να ξεκουραστεί πριν τη σερβίρουμε.
- Προσθέτουμε φέτες πορτοκαλιού γύρω από τη γαλοπούλα για έξτρα άρωμα.
- Αν μετά το ψήσιμο η σάλτσα είναι πολύ ρευστή και δεν έχει «σώμα», τη βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι για λίγα λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αμαρυλλίς Τσέγκου