Υλικά
  • 1 γαλοπούλα (4–5 κιλά)
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Chardonnay με πολύπλοκο χαρακτήρα εσπεροδειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων σε συνδυασμό με νότες δρυός και αρώματα φρυγανισμένου ψωμιού. Η πρόταση του WSPC: Castello della Sala Bramito Antinori

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη γαλοπούλα με πορτοκάλι και μέλι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
  3. Αλείφουμε καλά όλη τη γαλοπούλα με το μείγμα, βάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά έως 3 ώρες και 30 λεπτά, αλείφοντας τη γαλοπούλα κάθε 30-40 λεπτά, για να δημιουργήσουμε γυαλιστερή κρούστα.
  5. Αφήνουμε τη γαλοπούλα 20 λεπτά να ξεκουραστεί πριν τη σερβίρουμε.
  • Προσθέτουμε φέτες πορτοκαλιού γύρω από τη γαλοπούλα για έξτρα άρωμα.
  • Αν μετά το ψήσιμο η σάλτσα είναι πολύ ρευστή και δεν έχει «σώμα», τη βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι για λίγα λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.