Υλικά
- 4 φλ. μείγμα σαλατικών ή λάχανο κομμένο
- 1 κοτσάνι σέλερι σε λεπτές φετούλες
- 2 μήλα ξεφλουδισμένα, 1 πράσινο + 1 κόκκινο, κομμένα σε κύβους
- ⅓ φλ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή ή 1 φλ. σταφύλια φρέσκα κόκκινα χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
- ½ φλ. καρύδια και ψιλοκομμένα
- 75 γρ. φιλετάκια καπνιστού σολομού
- ½ κ.γ. αλάτι
- λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- ½ κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
Chardonnay με αρώματα κίτρου και τροπικών φρούτων, νότες ξηρών καρπών και μαγιάς. Γεμάτο σώμα, με έντονη ορυκτότητα και υψηλή οξύτητα, ισορροπημένο και επίμονο. Η πρόταση του WSPC: El Enemigo Chardonnay Bodega Aleanna Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα με καπνιστό σολομό, μήλο, σταφίδες και καρύδια ετοιμάζουμε τα σαλατικά και τα φρούτα, όπως περιγράφονται στη λίστα των υλικών μας.
- Καβουρδίζουμε ελαφρά τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και τα ψιλοκόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε επιφάνεια κοπής.
- Ετοιμάζουμε το dressing αναμειγνύοντας μέσα σε ευρύχωρο μπολ όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε μέσα τα μήλα, το σέλερι και τα σταφύλια ή τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε τα σαλατικά της επιλογής μας σε σαλατιέρα ή πιατέλα και αλατίζουμε ελαφρά. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με το dressing.
- Στολίζουμε τη σαλάτα με φιλετάκια σολομού και τα ψιλοκομμένα καρύδια, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Ιωάννα Σταμούλου