Υλικά
  • 4 φλ. μείγμα σαλατικών ή λάχανο κομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλερι σε λεπτές φετούλες
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα, 1 πράσινο + 1 κόκκινο, κομμένα σε κύβους
  • ⅓ φλ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή ή 1 φλ. σταφύλια φρέσκα κόκκινα χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
  • ½ φλ. καρύδια και ψιλοκομμένα
  • 75 γρ. φιλετάκια καπνιστού σολομού
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το dressing 

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό  
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ½ κ.γ. ξύσμα από λεμόνι

Chardonnay με αρώματα κίτρου και τροπικών φρούτων, νότες ξηρών καρπών και μαγιάς. Γεμάτο σώμα, με έντονη ορυκτότητα και υψηλή οξύτητα, ισορροπημένο και επίμονο. Η πρόταση του WSPC: El Enemigo Chardonnay Bodega Aleanna Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα με καπνιστό σολομό, μήλο, σταφίδες και καρύδια ετοιμάζουμε τα σαλατικά και τα φρούτα, όπως περιγράφονται στη λίστα των υλικών μας.
  2. Καβουρδίζουμε ελαφρά τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και τα ψιλοκόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε επιφάνεια κοπής.
  3. Ετοιμάζουμε το dressing αναμειγνύοντας μέσα σε ευρύχωρο μπολ όλα τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε μέσα τα μήλα, το σέλερι και τα σταφύλια ή τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
  5. Στρώνουμε τα σαλατικά της επιλογής μας σε σαλατιέρα ή πιατέλα και αλατίζουμε ελαφρά. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με το dressing.
  6. Στολίζουμε τη σαλάτα με φιλετάκια σολομού και τα ψιλοκομμένα καρύδια, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.