Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες (12-16 τεμάχια)
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1/3 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για την «κρέμα αβοκάντο»
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- χυμό από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
- 1 μάνγκο ώριμο σε κύβους
- 1 ντομάτα σε κύβους
- 1 πιπερίτσα τσίλι
- καλαμπόκι
- κόλιανδρο φρέσκο
- τορτίγιες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις τορτίγιες με πικάντικες γαρίδες και κρέμα αβοκάντο ετοιμάζουμε τις πικάντικες γαρίδες σε μπολ ρίχνουμε το αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο και το μπούκοβο.
- Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν οι γαρίδες από το μείγμα των μπαχαρικών. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα αβοκάντο: καθαρίζοντας τα αβοκάντο και με ένα πιρούνι τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Τοποθετούμε τις γαρίδες ομοιόμορφα και αφήνουμε να ψηθούν για 1-2 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
- Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της κάθε τορτίγιας την κρέμα αβοκάντο.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μάνγκο και το καλαμπόκι. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη ψιλοκομμένη πιπερίτσα τσίλι, φύλλα κόλιανδρο και λίγες σταγόνες λάιμ.