Υλικά
για 6 ξυλάκια
- 800 γρ. καρπούζι (καθαρό βάρος, χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1-2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (ανάλογα τη γλύκα του καρπουζιού)
- λίγα φύλλα μέντας, φρέσκα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη γρανίτα καρπούζι με λεμόνι και μέντα κόβουμε το καθαρισμένο καρπούζι σε κομμάτια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το λεμόνι, τη μέντα και το γλυκαντικό της επιλογής μας, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε γλυκαντικό αν χρειάζεται.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε καλούπια για παγωτό ξυλάκι και το τοποθετούμε τα ξυλάκια.
- Βάζουμε τα καλούπια στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ή όλο το βράδυ μέχρι να παγώσουν καλά.
- Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε τα καλούπια γρήγορα από ζεστό νερό.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε τη γρανίτα με φύλλα μέντας ή λίγο ξύσμα λεμονιού, πριν το σερβίρισμα.