Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε κι άλλες γρανίτες ξυλάκι με άλλα φρούτα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, πεπόνι, καρπούζι κλπ. Θα πολτοποιούμε κάθε φορά τα φρούτα μαζί με λίγη ζάχαρη και λίγο νερό, ανάλογα την περιεκτικότητά τους σε νερό. Για παράδειγμα, το καρπούζι δεν χρειάζεται καθόλου νερό, οι φράουλες θέλουν ελάχιστο, το ροδάκινο λίγο, το βερίκοκο περισσότερο. 

Γρανίτα φράουλα σε ξυλάκι

Ακόμα μπορούμε να κάνουμε δίχρωμες γρανίτες. Θα φτιάξουμε την πρώτη, θα μισογεμίσουμε τις θήκες με τον πρώτο φρουτοπολτό και θα τις βάλουμε κατάψυξη για 2-3 ώρες. Μετά θα συμπληρώσουμε με τον δεύτερο φρουτοπολτό, θα σκεπάσουμε τις θήκες και θα τις βάλουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.

Υλικά
  • 250 γρ. φράουλες καθαρισμένες
  • 4 κ.σ. ζάχαρη ή φρουκτόζη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. νερό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη γρανίτα φράουλα ξυλάκι, πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και το γιαούρτι. Αν προτιμάμε τη γρανίτα σας πιο γλυκιά προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμίτσες για παγωτό ξυλάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς ώστε να μπορέσουμε να τις σερβίρουμε με το ξυλάκι.

Για να ξεφορμάρουμε τις γρανίτες με μεγαλύτερη ευκολία, βουτάτε πρώτα τις θήκες σε καυτό νερό για να χαλαρώσει η παγωμένη επιφάνειά τους.