Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με κοτόπουλο ή φιλέτο ψαριού που περίσσεψε, ενώ αντί για ρύζι μπορούμε να σερβίρουμε με noodles, καθώς και να εμπλουτίσουμε το πιάτο προσθέτοντας λαχανικά, όπως αρακά και μπρόκολο.

Υλικά
  • 400 γρ. περισσεύματα γαλοπούλας ψητής, κομμένα σε μπουκιές
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο λάδι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο 2-3 εκ., τριμμένο
  • 1-2 κ.σ. πάστα ταϊλανδέζικου κάρι κίτρινου (ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλουμε)
  • 1 κονσέρβα (400ml) γάλα καρύδας
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε καρέ
  • χυμό από ½ λάιμ
  • 1 κ.σ. fish sauce

Για το σερβίρισμα

  • κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • φέτες λάιμ (προαιρετικά)
  • ρύζι jasmine ή basmati βρασμένο

Λευκό Κρασί! Riesling από την Γερμανία, με συμπυκνωμένα αρώματα μήλο, μοσχολέμονου, ροδάκινου με νότες ορυκτότητας και υψηλή οξύτητα.
Riesling "Estate" Wittman

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ρίχνουμε την πάστα κάρι και ανακατεύουμε απαλά για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα καρύδας.
  4. Βάζουμε τις πιπεριές και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθεί από τη σάλτσα. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέσα στη σάλτσα, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 5-7 λεπτά και τέλος, ρίχνουμε τη fish sauce, το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Αποσύρουμε το κάρι από τη φωτιά, σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου και φέτες λάιμ.
  • Πάστα κάρι και fish sauce βρίσκουμε σε ενημερωμένα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. Αν βέβαια δεν βρίσκουμε fish sauce, μπορούμε να την παραλείψουμε.
  • Μπορούμε να κάνουμε το φαγητό λιγότερο ή περισσότερο καυτερό, βάζοντας περισσότερη ή λιγότερη πάστα κάρι.
  • Όσοι δεν είναι φίλοι του κόλιανδρου, μπορούν να γαρνίρουν το κάρι με βασιλικό.