Υλικά
            
        
        
        
        
    - 5-6 πατάτες μέτριες
 - 3 αγγούρια μέτρια
 - ½ ματσάκι άνηθο (ή μαϊντανό, ανάλογα με τις γεύσεις μας)
 - χυμό από 1 λεμόνι
 - ελαιόλαδο κατά βούληση
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τη δροσερή πατατοσαλάτα με αγγούρι, πλένουμε καλά τις πατάτες και τα αγγούρια κάτω από τη βρύση.
 - Καθαρίζουμε τις πατάτες, όμως τα αγγούρια τα σκουπίζουμε και τα αφήνουμε με τη φλούδα.
 - Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώνουν αν δοκιμάσουμε να τις πατήσουμε με πιρούνι.
 - Τις βγάζουμε από το νερό και τις κόβουμε σε κύβους.
 - Κόβουμε και το αγγούρι σε ροδέλες με το ειδικό εξάρτημα, ώστε να έχουμε λεπτές φέτες.
 - Ψιλοκόβουμε και το μυρωδικό της επιλογής μας και το αφήνουμε στην άκρη.
 - Βάζουμε όλα τα υλικά που έχουμε μέχρι στιγμής σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
 - Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγα ακόμη μυρωδικά.
 
Γεωργία Περιμένη