Υλικά
- 1 πακέτο πέννες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. μουχαμάρα
- φέτα ή γραβιέρα, τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λημνιό με αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και νότες βοτανικότητας. Η πρόταση του WSPC: Limnio Aslanis Family Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις πέννες με σάλτσα μουχαμάρα βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν οι πέννες και τις στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τη μουχαμάρα και ανακατεύουμε καλά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
- Βάζουμε τις βρασμένες πέννες στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σάλτσα.
- Μοιράζουμε τις πέννες σε πιάτα και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί και φρέσκο μαϊντανό.
- Για έξτρα γεύση και τραγανή υφή, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ζυμαρικά και με καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα καρύδια.
- Μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια συνταγή με όποιο ζυμαρικό προτιμάμε.
Αμαρυλλίς Τσέγκου