Υλικά
  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. μουχαμάρα
  • φέτα ή γραβιέρα, τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λημνιό με αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και νότες βοτανικότητας. Η πρόταση του WSPC: Limnio Aslanis Family Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις πέννες με σάλτσα μουχαμάρα βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν οι πέννες και τις στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τη μουχαμάρα και ανακατεύουμε καλά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
  4. Βάζουμε τις βρασμένες πέννες στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σάλτσα.
  5. Μοιράζουμε τις πέννες σε πιάτα και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί και φρέσκο μαϊντανό.
  • Για έξτρα γεύση και τραγανή υφή, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ζυμαρικά και με καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα καρύδια.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια συνταγή με όποιο ζυμαρικό προτιμάμε.