Υλικά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • άνηθο ή δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ψωμί ή πίτες για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μοσχάτο λευκό με αρώματα από εσπεριδοειδή, πράσινο μήλο, φλούδες κυδωνιού και ελαφριά ανθικότητα. Η πρόταση του WSPC: ROYA Muscat - Nopera Wine

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα αυγά cilbir με γιαούρτι και αρωματικό βούτυρο ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέτουμε το ξύδι. Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύουμε το νερό δημιουργώντας μια μικρή δίνη.
  3. Σπάμε προσεκτικά το αυγό στο κέντρο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3-4 λεπτά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε ένα πιάτο στραμμένο με χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο αυγό.
  4. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να αφρίσει για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Απλώνουμε το γιαούρτι σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω τα ποσέ αυγά και περιχύνουμε με το ζεστό βούτυρο. Γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί ή πίτες.

Αντί για ποσέ αυγά μπορούμε να φτιάξουμε το πιάτο και με τηγανητά αυγά, μελάτα.