Το μήλο είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη λίστα με τα φρούτα του φθινοπώρου και του χειμώνα. Και όχι αδίκως, αφού αφενός, όπως λένε «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα», αφετέρου, εκτός από σνακ, μπορεί να γίνει και βασικό υλικό σε πολλές διαφορετικές συνταγές.  

Με περισσότερες από 7.000 ποικιλίες παγκοσμίως - και με τις δικές μας ελληνικές όπως το φιρίκι και το μήλο Ζαγοράς Πηλίου - χαρίζει ξεχωριστό άρωμα και γεύση, αλλά και υφή. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C, ενώ η φλούδα του κρύβει ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Στη ζαχαροπλαστική ειδικά, τα μήλα δίνουν φυσική γλυκύτητα και υγρασία, συνδυάζονται ιδανικά με την κανέλα και μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμη και το πιο απλό κέικ ή τηγανίτα σε ένα γλυκό που μυρίζει σπιτική θαλπωρή.

Αν χρειάζεσαι λίγη έμπνευση αλλά και ξεκάθαρα βήματα για την τέλεια συνταγή, παρακάτω θα βρεις από κλασικές μηλόπιτες και τάρτες μέχρι πιο μοντέρνες συνταγές, όπως τα τσιπς μήλου στο air fryer που γίνονται το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους.