Υλικά
  • 8 μήλα pink lady 
  • 12 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1½ φλ. κρασί γλυκό της επιλογής σας
  • 8 κ.σ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 5-6 κ.σ. σουλτανίνα
  • 2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κ.σ. σπασμένους σπόρους κόλιανδρου
  • 1 -2 ξύλα κανέλας  
  • 4 κ.σ. μέλι

Γλυκό Κρασί Μοσχάτο Σάμου με αρωματική συμπύκνωση, όπου ξεχωρίζουν οι νότες εξωτικών λουλουδιών, μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων. Η πρόταση του WSPC: Σάμος Nectar ΕΟΣ Σάμου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα γεμιστά μήλα, ψημένα σε γλυκό κρασί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  2. Πλένουμε τα μήλα, τα σκουπίζουμε και με μια οριζόντια τομή τους κόβουμε το καπάκι. Με το ειδικό εργαλείο, αφαιρούμε τα κουκούτσια, δημιουργώντας στη θέση τους ένα μικρό τούνελ που θα τα διαπερνά ως κάτω.
  3. Τοποθετούμε τα μήλα σε πυρίμαχο σκεύος που θα τα χωρά ακριβώς. Στη θέση του «τούνελ»,  τα γεμίζουμε με σουλτανίνα. 
  4. Πασπαλίζουμε το καθένα με 1½ κ.σ. ζάχαρη και με 1 κ.σ. χοντροκοπανισμένα καρύδια και τα σκεπάζουμε με το καπάκι που κόψαμε. 
  5. Σκορπίζουμε τα μπαχαρικά στο ταψί και περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε όλο το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνουμε τα μήλα στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους. Μετά το πρώτο μισάωρο ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  7. Τα περιχύνουμε με μέλι μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν. 
  8. Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα, μαζί με λίγο από το σιρόπι τους. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με μια καλή κουταλιά γιαούρτι ή με παγωτό βανίλια.