Υλικά
  • 6 φέτες τσουρέκι (περίπου 250 γρ.), κομμένες σε χοντρούς κύβους
  • 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. σταφίδες
  • 500 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 60 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε μικρά κυβάκια
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πουτίγκα με τσουρέκι, μήλα και σταφίδες βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μέσα τα κομμάτια από το τσουρέκι. Προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά με το σιρόπι σφενδάμου και μετά προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το τσουρέκι, πιέζοντας ελαφρώς για να απορροφηθεί το υγρό και το αφήνουμε 5-10 λεπτά στην άκρη, ώστε να μουλιάσει καλά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  5. Προσθέτουμε από πάνω τα κομμάτια βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  6. Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει ελαφρώς και τη σερβίρουμε με λίγο επιπλέον σιρόπι σφενδάμου και στραγγιστό γιαούρτι.
  • Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να μουλιάσουμε τις σταφίδες για 10 λεπτά σε λίγο ζεστό brandy ή χυμό πορτοκάλι και μετά να τις προσθέσουμε στο μείγμα.
  • Αντί για τσουρέκι, μπορούμε να φτιάξουμε την πουτίγκα και με μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς κόρα).