Υλικά

Για τη ζύμη

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. κοφτό κόρν φλάουρ
  • 270 ml νερό χλιαρό
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ για το άνοιγμα

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. πουρέ κολοκύθας ή κολοκύθα στον ατμό, ψιλοκομμένη
  • 2 μήλα κόκκινα, μεγάλα, τριμμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή, ακατέργαστη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Sake δαμάσκηνου, γλυκό με ελαφρώς πικρή επίγευση από τις τανίνες για να καθαρίζει τον ουρανίσκο μας. Έντονη γεύση δαμάσκηνου και μαύρου κερασιού με οξύτητα γεμάτη φρεσκάδα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Akashi-Tai Shiraume Ginjo Umeshu

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τη ζύμη

  1. Για τα γλυκά dumplings με κολοκύθα, μήλα και μπαχαρικά, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη: Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Όσο ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά το νερό και μόλις το πάρει όλο ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση 

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα υγρά, προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  3. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Για τα dumplings

  1. Xωρίζουμε τη ζύμη σε 24 ίσα ζυμαράκια.
  2. Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο κόρν φλάουρ και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε δίσκους με διάμετρο περίπου 8-10 εκ.
  3. Γεμίζουμε τα dumplings με τη γέμιση και τα κλείνουμε προσεκτικά σε μισοφέγγαρο, ενώνοντας τις δύο άκρες τσιμπητά, δημιουργώντας μικρές πιέτες τη μία δίπλα στην άλλη.
  4. Μαγειρεύουμε τα dumplings στον ατμό ή τα βράζουμε λίγα-λίγα.
  5. Σερβίρουμε τα dumplings με σάλτσα σόγιας ή σιρόπι μελιού.
  • Αντί για κολοκύθα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πουρέ γλυκοπατάτας.
  • Αν έχουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και ½ κ.γ. κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών.
  • Αν θέλουμε, μετά το μαγείρεμα των dumplings, μπορούμε να τα τηγανίσουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
  • Τα dumplings μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη και να τα μαγειρέψουμε όποτε θέλουμε.