Υλικά
για 6 μεγάλες τηγανίτες
- 1 μήλο καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
- 1 φλ. γάλα
- 1 αυγό
- 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα
- αλάτι
- βούτυρο για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη
- κανέλα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις μηλοτηγανίτες σαν pancakes, μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το αυγό με το γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι τμηματικά, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει ομοιογενής ο χυλός μας.
- Προσθέτουμε το μήλο και την κανέλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.
- Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει καλά βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά χυλού (αν είναι μεγάλο το τηγάνι και δε θέλουμε μεγάλα pancakes μπορούμε να φτιάχνουμε και 3 τη φορά).
- Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά του pancake και με τη βοήθεια σπάτουλας γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα pancakes, προσθέτοντας λίγο επιπλέον βούτυρο στο τηγάνι όταν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε τα pancakes ζεστά και τις πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και ζάχαρη.
Αν δεν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χρησιμοποιούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ.