Υλικά

Για τη ζύμη

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. ζάχαρη καστανή
  • 125γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 1 κ.σ. κανέλα, σκόνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το εύκολο apple crumble ανακατεύουμε σε ένα τηγάνι διαμέτρου 23-24 εκ. το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή, που θα θυμίζει ψίχουλα.
  2. Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το crumble. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο φουλ και βάζουμε πάνω το ίδιο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να πιούν τα υγρά τους τα μήλα και να μαλακώσουν.
  4. Αφού κρυώσουν τα μήλα απλώνουμε πάνω τους ομοιόμορφα το crumble, πιέζοντας το με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να κολλήσει καλά.
  5. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 30 λεπτά και σερβίρουμε παίρνοντας κομμάτια με ένα κουτάλι και μοιράζοντας σε πιάτα.
  • Συνοδεύουμε την κάθε μερίδα με μια μπάλα παγωτό βανίλια που του ταιριάζει απόλυτα!
  • Αν θέλουμε ακόμα πιο τραγανή και ροδοκόκκινη κρούστα στο crumble, χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι που μπαίνει και σε φούρνο και το περνάμε 5-10 λεπτά από το γκριλ.
  • Το καλοκαίρι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μήλα με ροδάκινα. Θα βγει εξίσου νόστιμη η συνταγή.