Υλικά
  • 24 μήλα φιρίκια μικρά 
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 220 ml νερό
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το γλυκό κουταλιού φιρίκι, καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα τους και βγάζουμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο, χωρίς να τα κόψουμε. 
  2. Τα τοποθετούμε με τη σειρά σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω τους τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Με κουτάλα, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  3. Ρίχνουμε το λεμόνι και μετά από 20 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και από πάνω με το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνουμε για μια νύχτα.
  5. Την επομένη, τα ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Χρειάζεται περίπου 1 ώρα. 
  6. Μόλις δέσει ελαφρά το σιρόπι, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα.

Προαιρετικά, μπορούμε την τελευταία στιγμή να ρίξουμε στο γλυκό του κουταλιού και μία χούφτα καβουρδισμένα αμύγδαλα, καθώς και να το αρωματίσουμε με δύο φύλλα αρμπαρόριζα, τα οποία θα αφαιρέσουμε πριν μεταφέρουμε το γλυκό σε βάζο.