
Υλικά
για 15 κομμάτια
- 15 χουρμάδες κατά προτίμηση βασιλικοί
- 150 γρ. τυρί κατσικίσιο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 15 αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι φρέσκο ή δενδρολίβανο (για γαρνιτούρα, προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους γεμιστούε χουρμάδες με κατσικίσιο τυρί και και αμύγδαλα, κόβουμε κάθε χουρμά κατά μήκος στη μέση (χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω) και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με το μέλι και το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Γεμίζουμε κάθε χουρμά με περίπου 1 κ.γ. από το μείγμα κατσικίσιου τυριού.
- Πιέζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε χουρμά.
- Γαρνίρουμε αν θέλουμε με θυμάρι φρέσκο ή δενδρολίβανο.