Υλικά

για 15 κομμάτια 

  • 15 χουρμάδες κατά προτίμηση βασιλικοί 
  • 150 γρ. τυρί κατσικίσιο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι φρέσκο ή δενδρολίβανο (για γαρνιτούρα, προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τους γεμιστούε χουρμάδες με κατσικίσιο τυρί και και αμύγδαλα, κόβουμε κάθε χουρμά κατά μήκος στη μέση (χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω) και αφαιρούμε το κουκούτσι. 
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με το μέλι και το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  3. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. 
  4. Γεμίζουμε κάθε χουρμά με περίπου 1 κ.γ. από το μείγμα κατσικίσιου τυριού.
  5. Πιέζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε χουρμά.
  6. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με θυμάρι φρέσκο ή δενδρολίβανο.