
Υλικά
για 24 κομμάτια
- 24 βασιλικοί χουρμάδες
- 24 φέτες μπέικον
- 24 μπαστουνάκια κεφαλοτύρι
- λίγο θυμάρι
- 24 οδοντογλυφίδες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους χουρμάδες τυλιχτούς με μπέικον και τυρί, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Έπειτα χαράζουμε τους χουρμάδες, αφαιρούμε το κουκούτσι και στη θέση του τοποθετούμε το τυρί και λίγο θυμάρι.
- Τυλίγουμε με το μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
- Τοποθετούμε τους χουρμάδες μας σε ρηχό ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αν θέλουμε το μπέικον πολύ τραγανό το βάζουμε για 1-2 λεπτά στο γκριλ, προσέχοντας να μην ξεραθεί εντελώς.
- Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.
Προαιρετικά, μπορούμε να ζεστάνουμε 2 κ.σ. μέλι και μόλις αραιώσει, το σερβίρουμε πάνω στις μπουκίτσες.