Υλικά

για 24 κομμάτια

  • 24 βασιλικοί χουρμάδες
  • 24 φέτες μπέικον
  • 24 μπαστουνάκια κεφαλοτύρι
  • λίγο θυμάρι
  • 24 οδοντογλυφίδες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τους χουρμάδες τυλιχτούς με μπέικον και τυρί, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Έπειτα χαράζουμε τους χουρμάδες, αφαιρούμε το κουκούτσι και στη θέση του τοποθετούμε το τυρί και λίγο θυμάρι.
  3. Τυλίγουμε με το μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
  4. Τοποθετούμε τους χουρμάδες μας σε ρηχό ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αν θέλουμε το μπέικον πολύ τραγανό το βάζουμε για 1-2 λεπτά στο γκριλ, προσέχοντας να μην ξεραθεί εντελώς. 
  5. Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.
     

Προαιρετικά, μπορούμε να ζεστάνουμε 2 κ.σ. μέλι και μόλις αραιώσει, το σερβίρουμε πάνω στις μπουκίτσες.